Банкеръ Daily

Новини

ИМАМЕ ВОЛЯ ДА ПРИКЛЮЧИМ ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ, ЗАЯВИ МУТАФЧИЕВ

По повод на някои днешни публикации относно изпълнението на инфраструктурните проекти по програма ИСПА в транспортния сектор, министърът на транспорта Петър Мутафчиев определи изнесената информация като политическа спекулация, която не отговаря на действителното състояние на проектите и звучи несериозно и непрофесионално.
По отношение на сроковете за изпълнението на проектите Дунав мост 2 при Видин - Калафат, модернизацията на жп линията Пловдив - Свиленград и автомагистрала Люлин има известно закъснение, което е натрупано от началото на изпълнение на програмата, която стартира през 2000-та година, и е извън периода на настоящия мандат, коментира още транспортният министър.
Управляващият орган в Министерството на транспорта направи всичко необходимо за наваксването на закъснението и завършването на тежките инфраструктурни проекти качествено и в срок. Разработени са стратегии за управление на проектите, които предвиждат оптимизиране на работните програми и провеждане на организационни и технически мерки за постигане на сроковете, определени във Финансовите меморандуми.
Министерството на транспорта в работа си се ръководи от професионализъм и отговорност и ще остави проектите на новия кабинет в много по-добро състояние. Този екип има необходимата воля и капацитет да доведе до край успешното изпълнение на всички свои транспортни инфраструктурни проекти.
Подобни тенденциозни изказвания непосредствено преди изборите говорят за опит да се направи политически рекет. Това само би попречило да се реализират инфраструктурни проекти от национално и европейско значение, каза в заключение министър Мутафчиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във