Банкеръ Daily

Новини

Икономическият и социален съвет представя резолюция по акта за единния пазар на ЕС

Икономическият и социален съвет (ИСС) представя пред журналисти приетата резолюция по акта за единния пазар на Европейския съюз за изграждане на високо конкурентна социална пазарна икономика. Става въпрос за 50 предложения с оглед подобряване на условията за работа, предприемачеството и търговията за всички нас.
Резолюцията ще представят проф. д-р Лалко Дулевски, председател на ИСС и докладчикът по резолюцията д-р Милена Ангелова.
Резолюцията обединява позициите на организираното гражданско общество по един европейски документ, касаещ всички граждани на Европа и условията за работа и бизнес в Общността.
В нея съветът изразява принципната си подкрепа за мерките предложени от Европейската комисия с цел постигане високо конкурентна социална пазарна икономика и се надява комисията да вземе под внимание направените конкретните предложения.
Документът съдържа препоръки по предложенията, групирани в основните раздели на Акта за единния пазар на ЕС: „Силен устойчив и справедлив растеж, движен от бизнеса”; „Възвръщане на доверието: сърцето на единния пазар трябва да бъдат самите европейци”; Диалог, партньорство, оценка: инструменти за добро управление на единния пазар.
По този начин ИСС се включи в европейския дебат по предложения за консултации Акт за единния пазар, за което беше поканен с писмо от Президента на ЕИСК Стафан Нилсон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във