Банкеръ Daily

Новини

Игнатов участва в заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще вземе участие в редовното заседание на Съвета по конкурентоспособност (вътрешен пазар, индустрия, научни изследвания и космическо пространство) на ЕС, което се провежда в Брюксел.


На заседанието във формат министри, отговарящи за научните политики, в частта за обсъждане на законодателните актове се предвижда приемане на частичен общ подход по предложението за решение на Съвета за създаване на специфичната програма за изпълнение на bdquo;Хоризонт 2020ldquo; ndash; Рамкова програма за научни изследвания и иновации (2014-2020 г.). Европейската комисия ще представи доклад за напредъка по предложението за регламент на Съвета относно програмата за научни изследвания и обучение на Европейската общност за атомна енергия (2014-2018 г.), която е в допълнение към bdquo;Хоризонт 2020ldquo;.


Ще бъде обсъдено и предложението на Комисията относно стратегическата иновационна програма на Европейския институт за иновации и технологии (EIT): приносът на EIT за по-иновативна Европа, където се очаква да бъде постигнат частичен общ подход.

Facebook logo
Бъдете с нас и във