Банкеръ Daily

Новини

Идеал Стандарт Интернешънъл обединява двата български завода в Севлиево в една компания

Двете севлиевски подразделения на Идеал Стандарт Интернешънъл се обединяват в една компания, съобщиха от дружеството. Предвижда се обединяването на Идеал Стандарт България ЕАД и Идеал Стандарт - Видима АД да стане факт до 31 декември 2010 година. То е мотивирано от решението за опростяване на юридическата структура на Идеал Стандарт Интернешънъл в държавите, където това е възможно.
Към момента Идеал Стандарт България ЕАД произвежда санитарна керамика, а Идеал Стандарт - Видима АД е специализирано в производството на смесителни батерии, както и осъществява всички търговски дейности на Идеал Стандарт Интернешънъл в България и Източна Европа. Обединената компания под името Идеал Стандарт - Видима АД ще произвежда санитарна керамика и смесители, осъществявайки също и процеса по продажба и дистрибуция на цялостни решения за баня в европейските страни.
Управлението на Идеал Стандарт - Видима АД след обединяването ще се поеме от съвет на директорите. Васил Кънев ще бъде председател на борда на директорите и изпълнителен директор. Сегашните изпълнителни директори на двата завода Красимир Копчев и Валентин Ганев oстават членове на съвета на директорите и също ще имат представителна власт - всеки в областта, която ръководи. Васил Кънев ще продължи да бъде вицепрезидент на търговски регион Източна Европа за Идеал Стандарт Интернешънъл.
Обединението на двете дружества в едно ще засили пазарните позиции на компанията като един от големите български работодатели с над 3200 служители и значим български производител. Промяната ще позволи по-добро управление на вътрешноорганизационните процеси, както и ще осигури по-добро обслужване на крайните клиенти благодарение на по-голямата гъвкавост и ефективност в компанията.
Независимо от планираните промени, производственият процес в двата завода ще продължи без изменения.
Идеал Стандарт Интернешънъл,
ситуирана в Брюксел (Белгия), е частна, независима компания с дейности в Европа, Близкия Изток, Африка и Тихоокеанска Азия. Компанията има присъствие и в Централна и Южна Америка, осигурявано чрез джойнт венчър Inseca. Изцяло ориентирана към решенията за бани, компанията осигурява обзавеждане за баня, санитарна керамика, смесители и душове за жилищни, търговски и институционални сгради. Нейните продукти се продават под силните международни търговски марки Ideal Standard, Jado и American Standard (регион Тихоокеанска Азия и Incesa), както и други силни търговски марки, сред които Incesa Standard (Incesa), Armitage Shanks (Великобритания), Ceramica Dolomite (Италия), Porcher (Франция и Incesa) и Vidima (Източна Европа). Компанията има около 11 хил. служители и работи в над 20 страни. Основен акционер е Bain Capital LLC.
България е със стратегическа роля за развитието на мултинационалната компания Идеал Стандарт Интернешънъл в регион Източна Европа. Тук се извършва производството на санитарна арматура и санитарна керамика. От 2011 г. двата производствени процеса ще бъдат обединени в една обща организационна структура - Идеал Стандарт Видима АД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във