Банкеръ Daily

Новини

ЯВОР ГОЛЧЕВ ВЛИЗА В КОМИСИЯТА, КОНТРОЛИРАЩА ПРОЗРАЧНОСТТА НА ЛЕКАРСТВАТА

Д-р Явор Голчев ще е представителят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) в Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, съобщиха от правителствената информационна служба. Решението за създаването й бе взето на заседанието на правителството на 30 май т. г. Неин председател е заместник-министърът на здравеопазването Емил Райнов.
Д-р Голчев е завършил „Стоматология” през 1979 г. Има специалности по „Обща дентална медицина” и „Детска дентална медицина”. В момента е главен асистент в Катедрата по детска дентална медицина. На редовния отчетно-изборен конгрес на Българския зъболекарски съюз през май т. г. е избран за заместник-председател на организацията. Два последователни мандата е бил заместник-председател на Съюза на стоматолозите в България.
В Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина участват представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителната агенция по лекарствата, Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, пациентски организации и организацията на фармацевтичните производители.
Пред новата структура ще могат да се обжалват решенията на Комисията по цените на лекарствените продукти и на Комисията по позитивен лекарствен списък. С нейното създаване се гарантират условията за подаване и разглеждане на жалби срещу решенията на двете комисии и вземане на адекватни решения.
Финансовото обезпечаване на работата на комисията ще се осъществява със средства от бюджета на МЗ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във