Банкеръ Weekly

Новини

Янев призова президента да не слуша олигарсите

bdquo;Г-н президент, не слушайте олигарси, които се опитват да ви влияят. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, след като внесе в Централната избирателна комисия над 16 500 подписа за регистрация на партията за предстоящите избори.


Не случайте и синдикалните босове, които са вечни несменяеми и се опитват да ви въздействат да върнете за преразглеждане Закона за публичност на имуществата на лицата от висшите етажи на властта. Това ще бъде много лош знак, г-н президентldquo;, посочи още лидерът на РЗС. Според него хората се интересували откъде идват доходите на участниците в Тристранния съвет за сътрудничество, в който участват представители на синдикатите и бизнеса.


bdquo;Ако Огнян Донев, Иво Прокопиев и други се притесняват от това доходите им да станат публично достояние, това е само и единствено техен проблем и не бива да бъде ваш проблем, г-н президентrdquo;, заяви още Янев.


Лидерът на РЗС имал информация, че юристите на президента вчера и днес са работили по възможността законът да бъде върнат за прегласуване.


Според Янев освен олигарси и шефовете на електроразпределителните дружества се опитвали да си издействат отлагане на закона за публичност на имуществото на лицата на високи постове. bdquo;По наши данни в това число са засичани заедно с олигарси от енергийната мафия на общи вечери и срещи, за да лобират срещу този законrdquo;, посочи Янев. Той припомни, че сега шефовете на ЕРП-тата, синдикатите и олигарсите подавали декларациите си в Сметната палата и скоро щяло да стане ясно дали да редовни данъкоплатци или не.


Пред сградата на ЦИК се събраха и представители на протестиращите от Орлов мост, начело с Янаки Ганчев и симпатизанти на ВМРО. За регистрация в изборите в сградата на ЦИК пристигнаха и лидерът на bdquo;Атакаrdquo; Волен Сидеров, както и представители на партия bdquo;Лидерrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във