Банкеръ Weekly

Новини

Яне захваща скандала с дюните в Несебър

Лидерът на РЗС Яне Янев се закани да разследва скандалната продажба на 29-те дка дюни в Несебър. На брифинт в парламента той заяви, че ще предложи на колегите си от наскоро сформираната комисия за борба с корупцията по висшите етажи на властта да се самосезират и да разнищят сделката до край.


Според Янев не е необходимо да се създава нова парламентарна комисия, тъй като скандалът напълно бил в компетенциите на поверената му. Като аргумент той изтъкна, че в сделката били замесени министри, премиери, вицепремиери,областни управители и шефове на държавни агенции и комисии.


Гарантирам пълната публичност за заинтересовани граждански организации, а медиите да имат достъп до всяко заседание и до документите, които постъпват в комисията, закани се Янев.


Депутатът намекна, че знаел откога е започнало всичко около скандланата сделка. По думите му при тройната коалиция имало специална група, занимаваща се със заменките. Един от групата стана посланик, а на други двама нейни членове е гарантирана индулгенция чрез Закона за амнистията, приет в последния момент от кабинета Станишев, каза Янев, но не пожела да посочи имена.


Ако комисията се заеме със случая, резултати ще има до месец, увери още лидерът на РЗС. Той се закани да разнищи всички подобни на тази в Несебър сделки, защото хората трябвало да знаят с колко е ощетена държавата заради тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във