Банкеръ Daily

Новини

Яне Янев: Оставките на Първанов и Борисов ще са най-добрата антикризисна мярка

Оставките на Първанов и Борисов ще са най-добрата антикризисна мярка за България и най-доброто политическо събитие за целия двайсетгодишен преход. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев на пресконференция в парламента. Ако двамата подадат оставки порочният криминален преход ще приключи, а олигарсите ще престанат да влияят на българската политика. Ще се напълни и държавната хазна. И двамата -президент и премиер са от едно котило-комунистическо, и двамата са пионки в ръцете на мафията и ще бъде добро решение да подадат оставки, каза още Янев.
Депутатите на РЗС ще дадат гласовете си, за да се предизвикат предсрочни избори, но се съмняват, че премиерът няма да посмее да подаде оставка, защото знае, че при предсрочни избори ГЕРБ ще се стопи наполовина.
Независимите народни представители обявиха още , че дават начало на своя операция, насочена срещу вътрешния министър Цветан Цветанов с гръмкото име Мозъка. Тя ще е свързана с това как вътрешният министър с безмозъчни действия си осигурява пътя към президенството, обясни Янев. Той и хората му упрекнаха Цветанов, че е превърнал МВР в предизборен щаб на ГЕРБ за местния и президентскя вот. По време на акция мозъка РЗС ще изнесе данни за злоупотреби с власт в различни полицейски управления в страната. Янев и депутатите му щели да питат и главния прокурор как може да се разследва вътрешния министър, защото с последните промени ГЕРБ направило така, че МВР-шефът бил напрактика недосегаем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във