Банкеръ Daily

Новини

Янаки Стоилов: Необходими са по-ясни отношения между БСП и ДПС

Следващата година ще се наложи по-ясно оформяне на отношенията между двете партии (БСП и ДПС) за взаимна подкрепа на правителството, така че много по-ясно да бъдат определени взаимните права и задължения, защото това правителство беше излъчено, без да се формулира някакво коалиционно правителство между двете партии.


Това каза пред БНТ заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов.


Относно финансирането на политическите партии, Янаки Стоилов заяви:


Как да се финансират? Така или иначе беше приет принципът по-скоро на държавно финансиране и самофинансиране на партиите чрез средства, които отделят техните членове и симпатизанти, за да се изключи изцяло корпоративното финансиране и да се премахнат странични зависимости.


По думите му това не е станало изцяло, но ако рязко бъдат намалени субсидиите, отново ще трябва да се търсят други заобиколни пътища.


Аз смятам, че в момента едва ли много от хората биха се съгласили с нещо по-малко от отмяна на самите партии, защото ако се намаляват процентите винаги ще се каже, че може още да се намали. И мисля, че тук ние не можем да достигнем до пълно съгласие с тези, които искат да атакуват цялата политическа система. За мен самите партии трябва да повишават своята политическа състоятелност и доверието за да оправдават средствата, които заделя обществото, каза още Стоилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във