Банкеръ Daily

Новини

И ГОРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СТАЧКУВАТ УТРЕ

На 4 октомври започват ефективни стачни действия във всички структури на Държавната агенция по горите (ДАГ) с приключени процедури no Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС). Това съобщиха от КТ Подкрепа и КНСБ.
Днес в Държавна агенция по горите (ДАГ) се проведе среща между представители на единния стачен комитет на Федерация на независимите синдикални организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) с председател инж. Петър Абрашев – КНСБ и Независима федерация “Земеделие и горско стопанство” (НФЗГС) с председател Анелия Начева - “КТ Подкрепа”, и доц. Стефан Юруков - председател на ДАГ и инж. Валентина Маринова - главен секретар, по повод предявените стачни искания на двете синдикални организации съгласно ЗУКТС.
От синдикатите твърдят, че на срещата от страна на ДАГ не са били направени конкретни предложения по отправените искания с посочени съответни мотиви, липсват и разчети от страна на ДАГ за финансовото състояние. Поради липса на конкретни предложения и разчети от страна на ДАГ, двете страни не са постигнали споразумение съгласно ЗУКТС и синдикатите са взели решение за започване на стачката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във