Банкеръ Weekly

Новини

И ДСБ видя риск от фалшифициране на изборните резултати

Съществува реален риск хора от Информационно обслужване да променят някои цифри при преброяването на изборните бюлетини. Това заяви на пресконференция общинският съветник от ДСБ Атанас Атанасов. Според него основното предизвикателството пред служебния премиер Марин Райков е да реши дали Михаил Константинов, който е шеф на фирмата пресмятаща вота, да остане на поста си. Нападките на Атанасов идват дни, след като за отстраняването на проф. Константинов призоваха от БСП и ДПС.


Атанас Атанасов, който беше директор на Националната служба за сигурност в кабинета на ОДС, определи като противозаконна вчерашната съвместна инструкция на МВР, ДАНС и прокуратурата, която регламентира употребата на специални разузнавателни средства по време на изборите, въпреки че те ще се ползват само по искане на прокуратурата.


От ДСБ обявиха, че са създали сериозна организация за изпреварващо засичане на информация за купуване на гласове. От партията на Костов щели да подават на местните власти всички случаи на нарушения и сигнали и ще очакват да получат резултат дали ще бъдат използвани СРС-та.


Атанасов коментира и размяната на реплики между Иван Костов и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, провокирани от вчерашното изказване на лидера на ДСБ, според което бившия премиер Бойко Борисов е използвал здравословното си състояние и влизането на два пъти в болница като предизборен пиар.


bdquo;Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да не се меси в лидерския дебат. Когато се ритат атовете, магаретата да стоят настрани, за да не отнесат някой ритник. Тоест, когато има лидерски дебат, такива като Цветанов не се изказватldquo;, призова Атанасов. По думите му на всички в България отдавна е станало ясно, че Борисов си прави пиар през образа на жертва. Общинарят дори похвали бившия премиер за добрите му артистични заложби.


bdquo;Хората през тези години разбраха, че всичките тези роли, които играе Борисов, основната им цел е да съжаляваме или да го изберемldquo;, коментира още Атанасов. Той се обяви и за създаването на постоянна от комисия от сотлични общински съветници за контрол върху монополите, харчовете на общински средства, обществените поръчки и еврофондовете. На следващото заседание предложението ще бъде официално внесено от ДСБ.Според Атанасов причината за протестите в София е, че няма контрол върху дейността на комуналните услуги, нито върху обществените поръчки и изразходването на средства на общината и усвояването на порите то Брюксел. bdquo;Има тесен кръг фирми, които печелят маса обществени поръчки, някои ги наричат bdquo;котараците. Над 700 млн. лв. годишно се дават от общината за обществени поръчки, а няма никакъв граждански контрол, заяви Атанасов. Според него зад стените на Столичната община има дебели корупционни практики, които ограбват гражданите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във