Банкеръ Weekly

Новини

И депутатите от СДС ще бойкотират вота на недоверие

Депутатите от СДС няма да вземат участие в днешния вот на недоверие срещу кабинета bdquo;Борисовldquo;, поискан заради провала на правителството в областта на съдебната система и вътрешните работи. Това се казва в позицията на сините, разпространена от пресцентъра на партията. След като вчера от ДСБ декларираха, че ще бойкотират внесения от БСП и ДПС вот и призоваха коалиционните си партньори от СДС също да не гласуват, днес стана ясно, че сините също ще се оттеглят от пленарна зала по време на дебатите. Причината е, че представителите на тройната коалиция и сегашните управляващи се опитвали да си прехвърлят отговорността, за да не признаят общото си съучастие в него.


ldquo;СДС няма да участва, защото двата полюса в България не са БСП и ДПС срещу ГЕРБ. Истинското поляризиране е между обществото и управляващата политическа класаrdquo;, се казва още в позицията.


Според десницата това, което много ясно трябва да се прочете в доклада на ЕК е, че има системна грешка, а именно, че се действа разнопосочно, с неравномерни темпове и без посока на реформите, че резултатите са неубедителни, институциите и властите действат поотделно, че мерките се прилагат само на книга, а волята е предимно на думи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във