Банкеръ Daily

Новини

Hyundai подготвя за пускане на пазара осъвременена версия на градския си модел i10

Корейският автомобилостроител Hyundai подготвя за пускане на пазара осъвременена версия на градския си модел i10, която ще предефинира стандартите в своя клас. Прероденият градски мъник прави огромна стъпка напред в сравнение със своя предшественик, от който се отличава не само на външен вид, но и по усъвършенстваните си технически характеристики.
Основните промени в екстериора привеждат i10 в съответствие с дръзкия и елегантен дизайнерски стил на Hyundai, засилвайки приликата му с останалите нови представители на семейството като ix35 и ix20.
Осъвременената гама на Hyundai i10 е оборудвана с отговарящи на еко-нормите Euro V двигатели, които се отличават със забележителна икономичност и впечатляващо ниски стойности на вредните емисии. Един от тях е съвсем новия Kappa с ходов обем 1000 куб.см., който ще замени досегашния 1,1-литров Epsilon. Модерният трицилиндров силов агрегат се отличава с изключително нисък разход на гориво – едва 3,5 л/100 км, който определено ще впечатли потребителите в период на постоянно покачване на цените на петролните продукти. Добре познатият и доста поппулярен 1,25-литров Kappa от своя страна е изцяло осъвременен, вследствие на което мощността му е увеличена с 13% до 85 к.с., емисиите на CO2 са понижени с 9,2% до 108г/км, а разхода на гориво е редуциран с 8,7% до 3,8 л/100 км в сравнение с неговия предшественик.
За да използват максимално възможностите на новаторския Kappa 1,0, конструкторите от Hyundai са създали и един съвсем нов модел - i10 Blue. Този специален еко-вариант на i10 се отличава с удивителните 99 г/км CO2, като по този начин в много страни носи на собствениците си данъчни облекчения, предвидени за автомобили с вредни емисии под 100 г/км.
Новият i10 впечатлява и с оборудването си, което на всички нива включва опционални за други производители характеристики като климатик и вход за iPod. Освен това всичси варианти на i10 ще се предлагат с безпрецедентния гаранционен пакет на Hyundai „Пет години тройна грижа”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във