Банкеръ Daily

Новини

Хванати са 9 бракониери на язовирите ”Студен кладенец” и “Кърджали

Хванати са 9 бракониери на язовирите ”Студен кладенец” и “Кърджали, съобщиха от Агенцията по рубарство и аквакултури.
Инспектори на сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Кърджали със съдействието на служители на “Жандармерия” – Кърджали и МВР - Кърджали са извършили пет дневна акция на язовирите. По време на проверките са хванати нарушителите, на които са съставени 11 акта за извършване на стопански риболов и за улов с непозволени средства. За периода са конфискувани общо 820 метра бракониерски мрежи, 3 гумени лодки и един риболовен уред “сара” с дължина 350 метра.
Акцията е започнала от язовир “Студен кладенец”, където са забелязани и наблюдавани група лица извършващи незаконен риболов. Петимата бракониери са хванати в момент на изваждане на мрежи от язовира. От тях са конфискувани 600 метра мрежи и една гумена лодка. Съставени са им 5 акта за незаконен улов.
На язовир “Кърджали” са заловени двама бракониери. От тях също е конфискувана една гумена лодка и 200 метра мрежи. На нарушителите са съставени 2 акта за незаконен улов.
При нова проверка на язовир “Студен кладенец” са хванати двама бракониери. Инспекторите на ИАРА Кърджали са им съставили 4 акта – за извършване на стопански риболов и за улов с непозволени средства. От нарушителите са иззети една гумена лодка, 2 бр. мрежи с обща дължина 20 метра и едни бр. “сара” с дължина 350 метра.
За периода на проверката от клона на рибната агенция Кърджали са съставили и 5 акта на любители рибари за риболов без билети.

Facebook logo
Бъдете с нас и във