Банкеръ Daily

Новини

Хванаха мъжете, обрали банков офис в София

Полицията в София е задържала мъжете, които обраха банков офис на bdquo;Алианцldquo; на булевард bdquo;Дондуков, съобщи на пресконференция директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов. От него на 23 октомври бяха откраднати общо 90 хил. лева. Първоначално беше лансирана версия, че въоръжените мъже, са били мотористи. В последствие обаче това не беше потвърдено, тъй като никой от свидетелите не е видял за бягат с мотоциклети.


Бандата, която се е състояла от трима души, е била задържана през изминалата нощ в Свищов. Двама от тях са по на 24-годишна възраст и са студенти в крайдунавския град. Единият от тях е работил в банката до септември на 2011 година и е бил инициатор на обира.


bdquo;Имал е представа за разположението на офиса и охраната и е подбрал подходящ, в който няма клиентиldquo;, обясни старши комисар Валери Йорданов.


Двама от задържаните са криминално проявени ndash; единият за кражба от магазин, а другият за пътнотранспортно произшествие. Третият пък, на 21-години, е задържан в София. Той е бил шофьор на групата.


При ареста са намерени само част от задигнатите пари - около 5 хил лева. bdquo;Но се надяваме да намерим и останалите при продължаващите обискиldquo;, заяви Валери Йорданов. Вероятно с парите един от задържаните си е купил скъп немски автомобил за 17 хил. лева, допълни още шефът на столичната полиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във