Банкеръ Daily

Новини

Христо Стоичков се присъединява към кампанията за премахване на ограниченията за български работници в ЕС

Христо Стоичков се присъединява към кампанията за премахване на ограниченията за български работници в ЕС. Това ще стане в неделя, 10 юли, преди приятелски футболен мач в Сливен на стадион „Хаджи Димитър. В прес-залата към стадиона българската футболна легенда, министър Тотю Младенов и евродепутат Илиана Иванова ще обявят началото на съвместни действия във връзка с инициативата.
Христо Стоичков е човек, доказал своя професионализъм и борбеност. Уверен съм, че неговата популярност в България и зад граница, ще даде по-голяма гласност на проблема с ограниченията за български работници и ще спомогне за по-бързото му разрешаване, заяви министър Младенов.
Какъв по-добър пример за успехите на българин зад граница от тези на българския носител на най-престижните награди Златна топка и Златна обувка. Христо Стоичков е доказателство за това, че ако българските работници бъдат допуснати до чуждестранните пазари на труда, те ще допринесат за развитието на икономиките им, заяви от своя страна Иванова.
Кампанията за премахване на ограниченията за работа спрямо българи в други държави от ЕС беше инициирана от българския евродепутат Илиана Иванова през 2009 година. Тя бе подкрепена от социалният министър Тотю Младенов и председателят на парламента Цецка Цачева. В момента десет страни прилагат ограничения за български работници: Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия. Инициативите обхващаха писмени въпроси до Комисията; включване на специални текстове в някои документи на Европейския парламент, които призовават за бързото премахване на ограниченията; консултации с посланици на държави, налагащи рестриктивни мерки; публикуване на статии в реномирани европейски издания: писма и срещи от страна на министър Тотю Младенов и Цецка Цачева до парламентите на десетте държави с ограничения; специален дебат в пленарна зала на ЕП, както и срещи за подкрепа с други евродепутати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във