Банкеръ Daily

Новини

Хотелиери пращат на съд Слънчев бряг АД и община Несебър

Съюзът на частните собственици на хотели ще заведе съдебни дела срещу Слънчев бряг АД и община Несебър заради лошото състояние на инфраструктурата и липсата на ред и спокойствие в курорта Слънчев бряг. Решението беше взето на извънредно заседание на браншовата организация.


Хотелиерите настояват за спешна среща на 17 август с представители на държавата и общината, които са отговорни за управлението на курортното селище. Според хотелиерите закони има, но в Слънчев бряг не се спазват, а курортният комплекс е оставен на автопилот.


Проблемите са свързани главно и основно със спазването на правилата за обществен ред, с улично осветление, канализационната мрежа, пропускателния режим, нарушаването на шума, липсата на обществен ред и сигурност. Нещата въобще в българския туризъм са оставени на самотек, коментира Сава Чоролеев, представителят на Управителния съвет на браншовата организация.


Заради всички тези проблеми хотелиерите са решени да заведат колективен иск срещу Слънчев бряг АД. Вторият иск на хотелиерите ще бъде срещу община Несебър за това, че изплащат данъци и такси, а срещу това не се получава поддържане на улиците, на алеите и на уличното осветление.


Според хотелиерите Слънчев бряг трябва да се отдели като самостоятелен курорт с отделно управление, а общината да поддържа и стопанисва инфраструктурата.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във