Банкеръ Weekly

Новини

Хората на Кунева бойкотират ядрения референдум

bdquo;България на гражданитеldquo; ще бойкотира референдума за ядрената енергетика, който ще се проведе в края на месеца. Това обяви на пресконференция Тома Биков от партията на Меглена Кунева. Причината е, че те са обидени от формулировката на въпроса. bdquo;Ако сме за ядрената енергетика, но против bdquo;Белене и гласуваме bdquo;за, гласуваме на практика за Белене, а ако гласуваме bdquo;против, значи сме против ядрената енергетика. Затова отказваме да вземем такова решение, заяви Биков.


От своя страна друг представител на партията Валентин Стоянов съобщи, че подкрепя ядрената енергетика, но въпросът за референдума е некоректен. Според него ако той се гласува на референдума с bdquo;не, премиерът Борисов щял да каже bdquo;ОК, спираме Белене и ще строим седми блок на АЕЦ bdquo;Козлодуй. Тогава всички гласували с bdquo;не за ядрената енергетика, се оказват измамени, посочи още Стоянов.


bdquo;Искаме да предпазим повече хора - да не подписват празен чек, на което и да е правителство или ядрено лоби, за да не може утре да кажат - Вие го решихте. Ние похарчихме още 3 милиарда в гьола, но вие го решихте, изтъкна още Тома Биков.


От партията на Кунева коментираха и скандалната продажба на 29 дка дюни в Несебър.


bdquo;Земеделският министър Мирослав Найденов и всички участници в схемата за продажба на несебърските дюни да бъдат отстранени от постовете им, за да не пречат на разследванетоldquo;, заяви Биков. Според него всички участници в тази скандалната сделка са свързани с ГЕРБ. bdquo;След като премиерът разпъва чадър над министъра на земеделието и заместничката му Светлана Боянова, той трябва да носи отговорност заедно с тях, призова още Биков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във