Банкеръ Daily

Новини

ХОЛАНДИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ РАБОТНИЦИ

Болшинството от холандските депутати са против плановете на правителството да отвори пазара на труда за работници от България и Румъния през 2009 година. Това предадоха информационните агенции, позовавайки се на съобщения на холандски медии.
До 2009 година българите и румънците, които искат да работят в Холандия, трябва да получат специални разрешителни от властите. Холандският социален министър Пит Хайн Донер се надяваше да повдигне въпроса за отваряне на пазара на труда през май 2008 година, като представи доклад за необходимостта от чуждестранни работници в страната. Против това са повечето депутати от управляващата коалиция и от опозицията.
Днес холандският парламент трябва да обсъди бюджета на социалното министерство, като от опозицията настояват да се вземат мерки за източноевропейските работници, които вече са в Холандия. Жителите на редица градове се оплакват, че имигрантите живеят изолирано и не се интегрират в обществото. В момента в Холандия работят около 100 000 имигранти от Източна Европа, предимно поляци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във