Банкеръ Daily

Новини

Хюсменова разкритикува английски евродепутат заради нападки срещу българи и румънци

Няма оправдание за острите и неаргументирани нападки към български и румънски граждани от английския ни колега евродепутат Блум. Това заяви евродепутатът Филиз Хюсменова в Европейския парламент. Тя направи изказване на пленарната сесия, която се провежда тази седмица в Страсбург, съобщиха от офиса на евродепутата. Изказването е провокирано от статия на евродепутата Годфри Блум от Великобритания, в която той прогнозира bdquo;безпрецедентна вълна от престъпленияrdquo;, ако границите на Англия се отворят за българи и румънци през 2014 г. и, че българската администрация, финансирана от ЕС, според него, е изцяло корумпирана.


Филиз Хюсменова отбеляза, че евроскептицизмът във Великобритания расте и че 65 % от гражданите на страната виждат бъдещето на Европа в черни краски, но изявленията на колегата й преминават отвъд добрия тон. Тя определи твърденията като очевидно несъстоятелни и дискриминацонни.


Също така неприемливо е, според евродепутата, че Блум призовава за скъсване на договорите, подписани с България и Румъния, което е нарушаване на законодателството на Европейския съюз и обезпокоителен призив към неспазване на правилата на функционирането му.


Филиз Хюсменова изрази личното си възмущение и представи позицията на ДПС по проблема, според която статията служи за нагнетяване на ксенофобия и взаимна омраза в трудното време на обща криза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във