Банкеръ Daily

Новини

Хасковските антимафиоти иззеха стоки с лого на известни марки за над 1 млн. лева

Хасковските антимафиоти иззеха стоки с лого на известни марки за над 1 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на МВР. 6446 текстилни стоки и 59 артикула иззеха хасковските антимафиоти при операция за противодействия на нерегламентираното ползване на търговски марки.
След като на 16 и 17 март двама юридически представители на световно известни марки подали жалби, служители от териториалното звено “БОП” и от ОДМВР-Хасково предприели проверки в шест обекта на територията на областта, за които получили данни, че произвеждат или търгуват с маркови стоки без знанието и разрешението на носителите на правата.
В хода на проверката от цехове в Хасково и селата Козлец и Текето са иззети текстилните стоки и артикули - блузи, анцузи, суитчъри, тениски, чанти, колани, шалове и заготовки с лого на марки без разрешение на правопритежателя. Освен тях, са конфискувани и голямо количество етикети, девет машини, които са били в процес на работа по време на проверката и три броя сита за ситопечат с надписи.
Според разследващите, общата стойност на иззетите количества стоки по пазарна цена на оригиналните продукти е около 1 160 000 лева. По случая са образувани три досъдебни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във