Банкеръ Daily

Новини

Хасковската фирма Химмаш капитализира печалбата си за миналата година

Текущата печалба на Химмаш АД - Хасково (4CJ) да остане като неразпределена печалба от минали години, са решили акционерите на проведеното на 30 юни редовно общо събрание. Няма да се разпределя и дивидент за 2010 година. Те са одобрили и доклада за дейността на дружеството и анализа на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на счетоводните документи.
Общото събрание е гласувало за освобождаване от отговорност на всички членове на мениджмънта за дейността им през изминалата година.
Акционерното дружество Химмаш е образувано през 1991 г., а през 1998-а е приватизирано. То се представлява от Йордан Христов - председател на съвета на директорите и изпълнителен директор и Мария Ибришимова - прокурист.
Предприятието е разположено в източния край на град Хасково на площ 226 хил. кв. м, от които 70 хил. кв. м покрита производствена площ. Намира се до автомобилна магистрала и в близост до ж.п. гара, с която е свързан със собствен ж.п. клон.
Химмаш е основен производител на апарати и съоръжения от неръждаема, въглеродна и биметална стомана за химическата, биотехнологическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната и парфюмерийна промишлености, за енергетиката, металургията и строителството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във