Банкеръ Daily

Новини

Гугъл и Майкрософт си съперничат за Дядо Коледа

Съперничеството между интернет гигантите Гугъл и Майкрософт достигна и Далечния север, защото и двете корпорации тръгнаха едновременно по следите на дядо Коледа, съобщи АФП.


Гугъл пусна интернет сайт за проследяване на Дядо Коледа с игри, елени и джуджета, коледен календар и отброяване на секундите до тръгването на Дядо Коледа.


Екип инженери на Гугъл работи много усилено, за да можем да проследим пътя на дядо Коледа с най-новите карти и технологии - каза Санди Ръсъл, директор на джуджетата.


За да наблюдава дядо Коледа, Майкрософт се обедини с НОРАД - Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи за потенциални атаки от космоса или по вода.


nbsp;Тъй като така и така гледаме небето, логично е да следим и Рудолф (първия елен на дядо Коледа) - каза Мариса Новобилски, която отговаря за проекта НОРАД следи дядо Коледа.


НОРАД се интересува от дядо Коледа от 1955 г., когато техен телефон беше даден по грешка за връзка с белобрадия старец и дежурният реши да отговаря на децата, за да не ги разочарова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във