Банкеръ Daily

Новини

Гуцанов остава в ареста

Бившият председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов остава в ареста, реши във вторник Варненския окръжен съд. Искането на адвокатите му да променят мярката за неотклонение от „задържане под стража в по-лека, заради влошено здравословно състояние, не беше уважено. Съдът разпореди да бъде назначена медицинска експертиза, която да определи здравословното състояние на Гуцанов.
Спецполицаи задържаха на 31 март призори Гуцанов, Даниел Славов, шефът на общинска фирма Градски транспорт Пенчо Пенчев и главният счетоводител на фирмата Йоана Кръстева. В ареста обаче останаха само първите двама. Срещу тях е образувано предварително производство за източването на общинската фирма.
По време на визитата си във Варна във вторник (18 май) вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че операция „Медузите се развива нормално. Той обаче не се ангажира дали ще има и трети етап на акцията. „Дори и да има нещо, не бих искал да го споделям сега, каза още Цветанов. Във Варна министър Цветанов участва във форум за превенцията на трафика на хора. По време на дискусията стана ясно, че около 300 души са станали жертва на трафик през миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във