Банкеръ Daily

Новини

Греков: Работим за увеличаване на заетостта в земеделието

Работим за увеличаване на заетостта в земеделието и ще консултираме всеки, който иска да се занимава с този бизнесrdquo;. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на петъчния парламентарен контрол.


Той посочи, че мярка 112 bdquo;Създаване на стопанства на млади фермериrdquo; от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) е от важно значение за привличането на млади фермери и към нея се проявява голям интерес. До момента са сключени над 5300 договора, което показва и постигнатите резултати.


Греков отбеляза, че индикативният период за прием от 27 май до 14 юни 2013 г. е прогнозен. Министерството на земеделието и храните и Разплащателната агенция следва да представят заповед за конкретен период на прием. Той допълни, че финансовият ресурс за наддоговаряне, определен за мярката е в размер на 48 895 000 лв. или 25 000 000 евро, които са 19% от договорената финансова помощ по мярката.


Планираният прием по нея е в съответствие с очакванията на потенциалните кандидати, като забавянето на приема няма да окаже негативно влияние върху възможностите за подпомагане, заяви още министър Греков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във