Банкеръ Daily

Новини

Греков обеща засилен контрол върху храните по празниците

Засилен контрол върху храните преди празниците обеща земеделският министър Димитър Греков след днешното заседание на кабинета. Той увери още, че засиленото наблюдение вече е започнало.


Големите търговски веригите недоволстват, че осъществяваме стриктен контрол не само върху вноса на месо, но и на всички хранителни продукти, изтъкна Греков. Той обаче подчерта, че контролът ще бъде увеличен особено през последните дни на годината по време на Коледните и Новогодишните празници.


Засега са установени нарушения, свързани с нерегламентирана продажба на риба във връзка с предстоящия празник Никулден. Утре от бракониерски улов ще бъде направено дарение на приюта на отец Иван от Нови хан, съобщи още земеделският министър.


Ведомството ще засили контрола си и върху незаконната сеч на елхи. bdquo;Засили сме горските стражи, за да не се секат млади горски насаждения, ще увеличим и продажбата на елхи на корен, които после да могат да се засаждатldquo;, каза още Греков. По думите му човек, който не е засадил дърво, би живял напразно.


nbsp;


Цветомира Личева

Facebook logo
Бъдете с нас и във