Банкеръ Daily

Новини

Голямо количество валута, цигари и фалшиви документи са задържани на Калотина през почивните дни

Голямо количество валута, цигари и фалшиви документи са задържани от дежурните митничари на Калотина през почивните дни. При проверка на лек автомобил, влизащ в България, са открити 31 430 евро, скрити на три места в колата. Пътниците, двама френски граждани с инициали Н.І и S.I., обяснили на турски, че нямат нищо за деклариране. При щателната проверка на автомобила митничарите открили три хартиени плика с евробанкноти. Единият бил в багажника, а другите два - на различни места в купето. Общият брой на откритите банкноти е над 1000, с номинал 10, 20, 50,100 и 500 евро. По случая е съставен акт по Валутния закон срещу шофьора на автомобила Н.І.
При друг случай, на изход от България, митничарите спрели за проверка микробус, пътуващ за Германия. При проверката на шофьора, митничарите открили в джобовете му два комплекта неистински български документи за самоличност. Единият комплект съдържал лична карта, международен паспорт и шофьорска книжка, а другият само лична карта и международен паспорт. Случаят е предаден на Гранична полиция.
Близо 9000 къса цигари задържаха митничарите в района на Калотина при три отделни проверки. Митнически мобилни групи са извършили проверка на влак, пътуващ от Сърбия за България. Цигари са открити на различни места във фабрични кухини на вагоните. Съставен е акт срещу неизвестен извършител. Цигари са открити и у две жени, пътуващи от Сърбия към България. Едната от жените пътувала с автобус, а другата с лек автомобил. Всички задържани цигари са със сръбски акцизен бандерол. Тютюневите изделия са от 16 различни марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във