Банкеръ Daily

Новини

Голям концерт в подкрепа на "Българската Коледа"

Навръх Рождество Христово на 25 декември от 20 часа ще започне традиционният благотворителен концерт в подкрепа на българските деца - „Българската Коледа“. Инициативата се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Спектакълът ще бъде излъчен в ефира на Нова телевизия пряко от Народния театър "Иван Вазов". За първи път заедно водещи ще бъдат популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори. Всички те ще излязат на сцената, обединени от една добра кауза – бъдещето и здравето на децата ни.


В подкрепа на инициативата любими български песни ще изпълнят Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон”.


Тазгодишното издание на “Българската Коледа” се провежда под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“. Благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне университетските и областните болници в страната за подобряване на ранната диагностика и активното съвременно лечение на увреждания на зрението и слуха при най-малките.


За последните 10 години чрез "Българската Коледа" са събрани над 20 млн. лева. Парите са помогнали за оборудването на повече от 150 клиники в България и за лечението на много деца.


На децата все още може да се помогне с изпращане на SMS с номер 11 17 или обаждане на 0900 1117. Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон "Централен". Титуляр на сметката е БНТ – за "Българската Коледа".

Facebook logo
Бъдете с нас и във