Банкеръ Daily

Новини

Годишната конференция на Бюрото за международно езиково координиране (BILC) на НАТО се провежда във Варна

Годишната конференция на Бюрото за международно езиково координиране (BILC) на НАТО започна днес (11 октомври) във Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Темата на форума е Обучението и тестването в готовност за помощ на оперативна съвместимост.
По време на специализирания семинар ще бъдат обсъдени повишаването на оперативната съвместимост между страните-членки и страните-партньори по време на международни операции на НАТО, подобряването на обучението по английски език във военните образователни институции в различните страни, опитът от практиката при организирането и мениджмънта на курсовете по чужди езици и стандартизацията на разработването и провеждането изпити по английски език, съгласно споразумението на НАТО STANAG 6001.
Във форума участват 80 представители от 28 страни – ръководители на звена, отговарящи за обучението по чужд език от военни министерства, директори на езикови учебни институти, ръководители на екипи за разработване и провеждане на тестове по английски език, както и експерти в областта на обучението и тестването по чужд език.
Бюрото за международното езиково координиране (BILC) на НАТО е създадено през 1966 година. Неговата мисия е да подпомага оперативната съвместимост между страните-членки на НАТО и страните от Партньорство за мир чрез стандартизиране на езиковото обучение и тестовете по чужди езици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във