Банкеръ Daily

Новини

Globul няма да се поддаде на натиск от страна на регулатора или други оператори, съобщават от компанията

Globul няма да се поддаде на натиск от страна на регулатора или други оператори и да подпише споразумение, което не е юридически издържано и не е в защита на интересите на потребителите. Това се казва в становище на комчпанията връзка с решението на КРС да санкционира телеком операторите за неспазване срока за подписване на процедурите за преносимост на фиксираните и мобилните номера. От компанията заявяват още:
През последния месец, компанията положи сериозни усилия, за да бъде постигнато споразумение между операторите относно процедурата за преносимост на мобилните и фиксираните номера. Преговорите бяха интензивни и всички участници направиха компромиси, за да бъде подписана процедурата. За съжаление, финални варианти не бяха одобрени.
Виваком и Мобилтел подписаха текст на процедурата без участието на останалите оператори. Globul и алтернативните оператори бяха информирани впоследствие за вече подписаната и одобрена от Виваком и Мобилтел процедура. Globul беше поканен да приеме или отхвърли вече одобрения текст.
В резултат на действията на Виваком и Мобилтел, алтернативните оператори подписаха друга версия на процедурата за преносимост на фиксираните номера.
Във връзка с подписването на двете процедури бихме искали да припомним, че липсата на съгласие не може да е основание за санкциониране на който и да е оператор. Считаме, че ако има нерешени проблеми, те трябва да бъдат решавани от КРС и само нарушаването на решение на регулатора може да бъде основание за санкция.
Globul няма да се поддаде на натиск от страна на регулатора или други оператори и да подпише споразумение, което не е юридически издържано и не е в защита на интересите на потребителите.
Ролята на регулатора е да арбитрира подобни случаи и да отговори на очакванията за експертност и безпристрастност. Това означава КРС да поеме своята отговорност като вземе решение по неизчистените в преговорите въпроси и по този начин направи възможно подписването на процедурите, заявяват още от оператора.
Globul няма да се поддаде на натиск от страна на регулатора или други оператори и да подпише споразумение, което не е юридически издържано и не е в защита на интересите на потребителите.L e убеден, че въпреки несъгласията между операторите, процедурата „на едно гише” ще бъде въведена в рамките на предвидения срок 6 август 2010г.
Публичните коментари за преносимостта на мобилните номера отвличат вниманието от по-важния процес за преносимостта на фиксираните номера. Наскоро неудовлетворение от този проблем беше изразено и от Европейската комисия. За съжаление, сегашните условия са сериозна пречка за процеса и повечето от клиентите преминават към друг оператор без да имат възможност да запазят фиксирания си номер, се посочва още в становището на Globul, разпространено до медиите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във