Банкеръ Daily

Новини

ГЛЕДАТ ДЕЛОТОСРЕЩУ РУЕН ПЕТКОВ

Софийски апелативен съд ще гледа делото срещу бившия вътрешен министър Румен Петков. То бе отложено на 6 март.
Делото е по протест на Софийската градска прокуратура срещу оправдателната присъда на Румен Петков, произнесена от Софийския градски съд, с която той е оневинен за това, че е издал името на секретния сътрудник на Държавната агенция Национална сигурност Алексей Петров.
На 26 март 2008 г. пред парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред са изнесени данни за няколко случая на нерегламентирани контакти с участието на високопоставени лица от ръководството на МВР. Става дума и за среща на министъра на вътрешните работи Румен Петков с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.
Според изнесена пред комисията информация, тази среща е осъществена с посредничеството на бившата барета Алексей Петров. На 13 април 2008 г. министърът на вътрешните работи Румен Петков подаде оставка, която беше приета на 24 април.
Месец по-късно в парламента е внесено искане на главния прокурор Борис Велчев за сваляне на имунитета на Румен Петков като народен представител във връзка с разследването по случая. Същия ден Петков сам се отказва от депутатския си имунитет. На 20 октомври 2008 г. прокуратурата повдига обвинение срещу Петков за осветяването на Алексей Петров като агент на ДАНС. На 20 ноември 2008 г. Софийският градски съд оправдава Румен Петков

Facebook logo
Бъдете с нас и във