Банкеръ Daily

Новини

ГЛЕДАТ ДЕЛОТО СРЕЩУ МАЙКАТА, УБИЛА ДЕТЕТО СИ

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Бранимира Павлова.
Павлова е обвинена, че е причинила убийството на двумесечното си бебе. Заседанието започва в 13.30 часа.
Припомняме, на 8 октомври миналата година в Пирогов е било настанено двумесечно бебе с черепно мозъчна травма. То е починало един ден по-късно. След подадения в полицията сигнал, служители на столичното Второ РПУ установили, че травмите по тялото на детето са от жесток побой. Малко по-късно е била задържана и 21-годишната майка Бранимира Павлова.
На предишното заседание по делото срещу Бранимира на 20-ти май адвокатът отхвърли направената петорна психологическа експертиза, която твърди, че умствената изостаналост на подсъдимата е в граници, т.е. тя би могла да си даде сметка за действията си. Тогава бе разпитан и бащата на първото дете на Бранимира - Мариан Младенов, който твърди, че е баща и на второто й дете. Той е живял с нея и синът й Христо 4 години в социален дом в Люлин. Според него Бранимира е гледала добре детето и никога не е проявявала агресия към него. Имало е един случай, в който той се е прибрал от работа и е видял, че главата на детето е подута и има синини. Обяснението на Бранимира е било, че се е опитала да къпе детето над мивката, но без да иска го е изпуснала. Директорката на дома е извикала Бърза помощ, а на другия ден Бранимира и детето са били изпратени в друг социален дом.
Съдът поиска изчитане на показанията на Младенов от досъдебното производство, тъй като те си противоречат с показанията му пред съда, най-вече в тази част как се е отнасяла Бранимира към първото си дете Христо. Защитата обаче не позволи изчитане на показанията.
На 20-ти май беше разпитана и още една свидетелка, която е живяла заедно с Бранимира в дома, когато подсъдимата е била бременна в 8-ми месец с второто си дете. Тогава тя също заяви, че Бранимира е гледала добре детето си, въпреки че веднъж се случило да го „раздруса докато плачело в количката. Съдът отново отчете противоречия на показанията на свидетелката с тези от досъдебната фаза. Защитата обаче пак отказа изчитане на показанията.
Адвокатът на Бранимира обаче заяви, че настоява за психологическа експертиза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във