Банкеръ Daily

Новини

Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев се запозна с работа на баварската полиция

Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев се запозна с работа на баварската полиция. Той проведе срещи с ръководството на Полицейския президиум на Мюнхен и Баварската криминална служба. В Полицейския президиум на Мюнхен гостът бе запознат със структурата на баварската полиция. Като акценти в работата и бяха изтъкнати борбата с младежката престъпност и насилието сред подрастващите, с противодействието на трансграничната организирана престъпност - кражби на МПС, използване на скиминг-устройства и други.
В Баварската криминална служба главният секретар Калин Георгиев се срещна и разговаря със заместник-ръководител Петра Зандлес, с която е обсъдено бъдещото двустранно сътрудничество и специално взаимодействието в реално време по случаи от взаимен интерес в противодействието на фалшификациите на парични знаци, борбата с трафика на наркотици и трафика на предмети с културно-историческо значение. Представителите на двете страни са се договорили България да ползва експертният опит на Бавария в тези области.
Баварски екип е представил и система за триизмерно сканиране на местопрестъпления – метод, използван от Баварската криминална служба като техника за разкриване на случаи на убийства и други тежки престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във