Банкеръ Daily

Новини

Главният прокурор поиска повече обвинители в бъдещата спецпрокуратура

Да има повече обвинители в бъдещата специализирана прокуратура. За това се обяви главният прокурор Борис Велчев. Според него, за да може тя да работи ефективно, обвинителите в нея трябва да са поне 35-ма. Велчев смята също, че от компетентността на специализирания съд трябва да отпаднат делата за фалшиви бандероли.
Борис Велчев беше категоричен, че за да могат новите специализирани структури да заработят в средата на август, трябва да бъдат гарантирани финансово и организационно. На въпрос все още ли смята, че се задава хаос във връзка с новия съд и прокуратура, главният прокурор отговори:
Надявам се да не се задава хаос, тъй като и в момента текат разговори по оптимизиране на всички практики, свързани със създаването на спецсъда, вече има пусната сграда. Това се случи, ако не се лъжа, тази седмица. Но сега от тук нататък ще видим колко ще ни трябват и пари за нейното реконструиране, в какви срокове ще може да завърши то, но нещата се движат в правилна посока. Дано да завършат, каза още Велчев, цитиран от БНР
Прокуратурата, разбира се, има ресурс да се справи с натовареността. Въпросът е не да се справи, а да направим дейността такава, че тези разследвания не просто да свършват, а да свършват бързо и ефективно. Сега в крайна сметка, ако трябва да се справим как да е, сигурно можем, въпросът е да се справим по-добре от сега, заяви още главният прокурор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във