Банкеръ Daily

Новини

Гинка Драганинска е назначена за изпълнителен директор на АДФИ

Министърът на финансите Петър Чобанов освободи по взаимно съгласие Теменужка Петкова от заеманата длъжност изпълнителен директор на Агенцията за държавна финансова инспекция и назначи на позицията Гинка Драганинска. Новината е от пресцентъра на министерството.


Гинка Драганинска има висше икономическо образование, специалност Финанси и кредит, както и редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитие на човешките ресурси и други. Гинка Драганинска е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол. В периода 1980-1991 г. е работила в Териториална дирекция ДФК - София област на длъжност финансов ревизор в промишлеността, а от 1992 г. до 2000 г. е заемала длъжността началник на отдел в Главно управление на ДФК. През периода 2000-2001 г. е била главен експерт в Националната здравно-осигурителна каса, дирекция Административно-стопанска дейност.


От декември 2001 г. Драганинска е назначена за директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и заема тази длъжност до преобразуването на агенцията в Агенция за държавна финансова инспекция през април 2006-а. От 25 април 2006 до 1 август 2010 г. е била директор на Агенция за държавна финансова инспекция, а след това до настоящия момент е била заместник-директор на агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във