Банкеръ Daily

Новини

ГЕРМАНИЯ НАБИРА РАБОТНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Агенцията по заетостта набира кандидати за работа по условията на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Федерална република Германия относно заетост на работници за разширяване на техните професионални и езикови познания.
Търсят се: зидари, медицински сестри или болногледачи за обгрижване на възрастни хора, специалисти в областта на селското стопанство и зеленчукопроизводството, техници за градини и ландшафт, фризьори и специалисти в областта на козметиката и маникюра, шлосери, вишисти в сферата на машиностроението.
Кандидатите, български граждани, трябва да са на възраст до 40 години; да имат завършено професионално образование по специалността, за която кандидатстват; да притежават минимум 1 година трудов стаж по специалността, доказан с официален документ (трудова или осигурителна книжка); да владеят добре немски език.
Офертите са за различни територии на Германия.
Зидари се набират за Щраублинг. Те ще получават 13.76 евро/час. Предоставя се квартира за 75 евро/месец. Медицинските сестри или болногледачите за обгрижване на възрастни хора ще работят в дом за възрастни хора в Хофхейм. Месечното трудово възнаграждение е 1679 евро, полагат се и други боноси от работодателя.
Специалистите в областта на селското стопанство и зеленчуко-производството ще работат в Мюнхен и Варенхоф във фамилни стопанства. Заплащането е 1500 евро/месец при 40 часова работна седмица. Техниците за градини и ландшафт ще получава 12 евро/час плюс добавки при наличие на квалификация и профессионален опит. Фризьорите и специалистите в областта на козметиката и маникюра се търсят за Карлсруе. Те ще получават по 880 евро/месец. А шлосерите ще работят в Шраблинг и ще получават 9.46 евро/час.
Търсят се още вишисти в сферата на машиностроенето: конструктори, технически чертожници, инженери и техници. Предложението е за офисите на водещ производител на закрючващи и охранителни системи във Вилнсдорф. Заплащането е 1750 евро/месец и добавки - по споразумение с работодателя.
18-ти декември е крайният срок, в който желаещите да работят в Германия, трябва да подадат в бюрата по труда в цялата страна. Повече информация за нужните документи, желаещите могат да получат от бюрата по труда или на сайта на Агенцията по заетостта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във