Банкеръ Daily

Новини

Гергана Апостолова се върна със световна титла от Япония

Бургазлийката Гергана Апостолова стана първа в дисциплината ката на провелото се в Токио (Япония) световно първенство по Киокушин карате, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. За да стигне до най-големия успех в кариерата си, тя детронира действащата шампионка, която е представител на домакините.
Чаровната бургазлийка стана първата българка и втората европейка, която печели отличието в тази дисциплина. Досега на световни първенства тя беше печелила бронз и два пъти сребро.
Днес (28 април) Гергана Апостолова прие поздравленията на кмета Димитър Николов, заместника му д-р Лорис Мануелян, началника на отдел Спорт в Община Бургас Веселина Деведжиева и сподели впечатленията си от големия турнир в Токио с представители на медиите. До нея бяха треньорът й Сенсей Емил Костов, който е първият български световен шампион по Киокушин карате в дисциплината кумите, както и семейството й.
Гергана разказа за уникалната организация на първенството, провело се в огромна зала с 10 татамита, пред 7-8000 души публика. Участниците са били общо 1700, а в нейната дисциплина са се състезавали 19 дами, сред които няколко световни и европейски шампионки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във