Банкеръ Daily

Новини

ГЕРБ влизат в зала за гласуването за тютюнопушенето

Депутатите от ГЕРБ все пак ще влязат в зала при гласуването в парламента на предложенията за отмяна на забраната за пушене на закрито. Това съобщи народният представител и бивш здравен министър Десислава Атанасова след среща с представители на гражданското движение ldquo;България без димrdquo;. Освен в зала представители на ГЕРБ ще участват и в обсъжданията по въпроса в комисии.


ldquo;Ние категорично ще се противопоставим на това да има отмяна на забраната за тютюнопушене на закрити обществени местаrdquo;, добави Атанасова. По думите му депутатите ще се противопоставят по всякакъв начин чрез разговори с гражданското обществото и с всички, които подкрепят забраната. Тя е подкрепена от над 65 хил. души в интернет мрежата. Тази петиция продължава и подкрепящите нарастват. Това е формата на обществото да покаже позицияrdquo;, изтъкна още тя.


Бившата здравна министърка коментира, че партията няма да търси подкрепа от страна на никоя парламентарно представена партия. Според нея от подкрепа се нуждаели вносителите на законопроекта. Предполагам, че ще я получат, защото виждате как работи тройната коалиция. Те ще отменят забраната ndash; една от добрите европейски мерки в тази държаваrdquo;, коментира още Атанасова.


Тя посочи, че евродепутатът от ЕНП Моника Панайотова ще внесе питане в Европейския парламент към еврокомисаря по здравеопазване за реакция по въпроса.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във