Банкеръ Daily

Новини

ГЕРБ се издъни с промените в забранителния списък

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще вземе решение дали да оттегли промените в закона за приватизация и следприватизационен контрол, обяви пред журналисти в Народното събрание Валентин Николов, заместник-председател на парламентарната група на управляващите. Той и още няколко негови другари от партията изготвиха промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол. С тях се предлага от забранителния списък за раздържавяване да бъдат извадени миноритарен дял от Български пощи, както и АДИС, Военно издателство и Аудио-видео Орфей.
По-рано днес в кулоарите на парламента с различни аргументи, в основата на които са съмнения за лобистки интереси и нечисти игри, от левицата и от Синята коалиция са атакували законовите предложения за промени, внесени от депутати от ГЕРБ.
А иначе групата от четирима депутати от управляващата партия не са се съобразили с изискването на член 3 от закона за приватизация, според който само Министерският съвет има право на извършва промени в т.н. забранителен списък (Приложение 1 от ЗПСК).
Социалистите са се заканили, че ако предложението мине през пленерна зала, то законът ще бъде даден на Конституционния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във