Банкеръ Daily

Новини

ГЕРБ ПРЕДСТАВИ ЛИСТАТА СИ ЗА ЕВРОВОТА

Сегашният евродепутат Румяна Желева ще бъде водач на листата на ГЕРБ за предстоящия евровот. Желева участва в работата на две комисии в – по регионално развитие и заетост и социални въпроси, енергетикът Уручев – в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, заместник-член е на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Трета в листата е Илиана Иванова член на икономическия екип на ГЕРБ. Парламентарният секретар на евродепутатите от ГЕРБ Мария Неделчева е поставена на 5-то място. Шести е микробиологът Андрей Ковачев. Той присъстваше в евролистата и преди две години. Седмата позиция е за лидерката на младежкото ГЕРБ Моника Панайотова. Осми - Преслав Борисов. Следват Росица Пенчева, Станислав Петков, Ана Страшимирова, Стефан Шилев, Павлина Николова, Делян Добрев, Мария Рабаджийска, Ренета Рашкова и Ангел Джалъзов.
Цветан Цветанов обясни, че подредбата на листата е направена от партийното ръководство на базата на номинациите от областните структури в страната.
Липсата на името на Николай Младенов от списъка с кандидатите за евродепутати Цветанов обясни с виждането на партията, че Младенов има административен капацитет, който трябва да бъде използван възможно най-рационално в други управленски сфери. Бойко Борисов допълни, че на Младенов е бил предоставен избор – или да стане евродепутат, или да заеме ключов министерски пост при евентуално бъдещо управление на ГЕРБ.
Борисов изрази надежда, че в бъдещия Европейския парламент ще влязат до осем депутати от ГЕРБ. Решенията в ЕП се вземат от групата на Европейската народна партия (ЕНП) и за нас е важно да изпратим повече депутати от ГЕРБ, каза Борисов.
СДС да победи в честна игра, но не служебно. Ако следваме сегашната дейност на премиера, който ми иззема функциите като кмет, аз сега трябва да стана премиер, за да си свърша работата като кмет. Лидер на ГЕРБ станах заради Румен Петков, ако стана премиер - ще е заради Сергей Станишев, коментира Борисов.
Според него твърдението на Сергей Станишев, че евродепутатите от ГЕРБ са работили срещу страната, е невярно. Не само че не е вярно, а Жозеф Дол лично настоява за пускането на средствата за строителството на магистралите. Нали не си мислите, че, ако работим срещу България, ще настояваме да се пускат средствата за страната дни преди предизборната кампания. Не е ли Илияна Йотова тази, която в Брюксел работи срещу София по случая със сметището в Суходол, запита риторично лидерът на ГЕРБ.
Борисов коментира, че е сто пъти по-добре да си с Костов, отколкото началник да ти е Доган. Аз, за разлика от Станишев, който е премиер с мандата на ДПС и има коалиция с тях, нямам коалиция с господин Костов, добави той.
Борисов даде рамо на Синята коалиция и персонално на Мартин Димитров. Недопустимо е, с цялото ми уважение към съдебната система, съдии да си правят отвод по елементарно съдебно дело. ГЕРБ иска да победи СДС в честна борба, а не служебно, каза той и отново нападна изборните правила, въведени от управляващите.
Искаме честна игра, а не както е сега в ЦИКЕП с прибавянето на мандати. Защо използваха данните от 2001 година, а не примерно от 1969 година, каза Борисов. Той заяви, че с нетърпение чака резултатите от парламентарна комисия Йосич, защото и този компромат пак ще удари управляващите.
Председателят Цветанов съобщи още, че ГЕРБ е сезирала ЦИКЕП заради стартиралата по-рано от законоустановения срок предизборна кампания на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във