Банкеръ Daily

Новини

ГЕРБ предложи 3 месеца гратис за монтиране на касови апарати в автобусите, БСП поиска шест

С три месеца да се удължи срокът за монтиране на касови апарати в междуградските автобуси предлагат от ГЕРБ. Това обяви на брифинг в парламента председателят на транспортната комисия Иван Вълков, който представи внесените от мнозинството промени в Закона за автомобилните превози. Предлагаме три месеца, защото в този период монтирането може да бъде извършено техническиldquo;, обоснова се Вълков.


Междувременно от Коалиция за България предложиха срокът да бъде удължен двойно- на шест месеца. Мотивът на социалистите за исканите промени е, че чак през ноември Държавната агенция по метрология обяви технически параметри на апаратите, които могат да бъдат използвани в автобусите.


Заради краткия срок много от автомобилни фирми няма да успеят да монтират устройствата до 3-ти януари, когато изтича последният срокldquo;, заяви червеният депутат и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев. Затова предлагаме този срок да бъде удължен до юни, каза още Мутафчиев.


Според управляващите обаче това това предложение било спекулативно. bdquo;Ако сложите шест месеца след Нова година, ще видите, че това ще стане точно седмица преди изборите. Това ще даде възможност да бъде спретнат един политически протест точно преди изборитеldquo;, обясни Иван Вълков.


Според социалистите продаването на билети от шофьорите няма да наруши финансовата стабилност на страната, тъй като те също представляват документи, на чиято база се отчитат печалбите на фирмите. Мутафчиев припомни припомни позиция на БСП, които се обявиха твърдо срещу монтирането на касови апарати апарати в междуградските автобуси. Причината е, че почти навсякъде в света системата е с билетиldquo;, обясни още ексминистърът на транспорта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във