Банкеръ Weekly

Новини

ГЕРБ подкрепят 21.9 %, БСП - 17.4 %, а Атака - 5.5 на сто

ГЕРБ има подкрепата на 21.9%, а БСП - на 17.4%, сочат резултатите от проучване на агенция Алфа Рисърч, направено в периода 22 - 27 март . Спрямо януарското изследване на агенцията, партията на Бойко Борисов увеличава преднината си от 2% на 4.5 на сто. Най-силен ръст бележи Атака ndash; от 1.9% на 5.5 на сто. ДПС запазва в общи линии позициите си от 4.8% на сто. Тенденцията обаче е на спад в подкрепата към Движението за права и свободи спрямо парламентарните избори през 2009 година. Движение България на гражданите също губи привърженици - от 5.6% на 3.9%, но има сериозни шансове да бъде петата партия в 42-то Народно събрание.


Две политически сили ndash; ДСБ-Единство - 1.8% и НФСБ - 1.6% на създателя на СКАТ Валери Симеонов, са с най-голям потенциал да атакуват 4%-та бариера, особено при по-ниска избирателна активност.


Хипотетична партия на всички протестиращи събира 14% желание за подкрепа, но тези гласове не са консолидирани и не се насочват към определен политически субект. Общо 28% все още не са решили дали и за кого да гласуват, а това може да предизвика редица изненади по време на кампанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във