Банкеръ Daily

Новини

ГЕРБ изключи кмета на Горна Оряховица Йордан Михтиев и му поиска оставката - той отказва

ГЕРБ изключи кмета на Горна Оряховица Йордан Михтиев и му поиска оставката, съобщиха от партията. На 11май изпълнителната комисия на партията е взела решение, с което прекратява членството на Йордан Стефанов Михтиев в ГЕРБ и настоява да подаде оставка като кмет, съгласно подписаните от него Договор и Декларация за открито управление.
След многобройни обаждания, сигнали и проведени срещи с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Горна Оряховица, общинската структура и общински съветници, относно работата на Йордан Михтиев като кмет изпълнителната комисия на ГЕРБ установила, че Михтиев е извършвал несъгласувани действия в Общинския съвет, уронващи престижа на партията и несъответстващи на политиката и.
В съобщение до медиите се казва:
Изпълнителната комисия на ГЕРБ смята, че със своите публични изяви, Йордан Михтиев доказа, че работи срещу членовете и симпатизантите на ГЕРБ от Горна Оряховица и срещу препоръките на членовете на Изпълнителната комисия на партията. Крайно обезпокоителен е фактът, че всички тези действия са породени в резултат на лични амбиции, продиктувани от користни цели.
ИК на ГЕРБ декларира, че по никакъв повод няма да допусне лични и користни интереси на определени хора, да надделяват над принципите на ГЕРБ и позицията на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, както и да доминират над интересите на гражданското общество в Община Горна Оряховица, се казва още в становището на партийното ръководство.
Н същото време Михтиев заяви, че няма намерение да подава оставка и ще продължи да изпълнява задълженията си на кмет на Г. Оряховица

Facebook logo
Бъдете с нас и във