Банкеръ Daily

Новини

Георги Първанов участва в церемонията по издигане на националното знаме по повод Деня на будителите

Президентът Георги Първанов ще присъства на традиционната церемония по издигане на националното знаме по повод Деня на будителите ndash; 1 ноември съобщиха от прессекретарията на държавния глава. Преди това той ще връчи висши държавни отличия на изтъкнати дейци на културата и общественици.


Церемонията по връчване на отличията ще започне в 11 часа в Гербовата зала на bdquo;Дондуковrdquo; 2.


С орден bdquo;Св.Св. Кирил и Методийrdquo; ndash; първа степен, ще бъдат наградени: проф. Никола Николов ndash; за големите му заслуги в областта на културата и изкуството; Стоян Дуков - за големите му заслуги в областта на културата и изкуството. С орден bdquo;Св.Св. Кирил и Методийrdquo; ndash; втора степен, ще бъдат наградени: проф. д-р Савка Шопова ndash; Маркова ndash; за значимия й принос за развитието на българската култура и българското музикално изкуство; Иван Тенев ndash; за значимия му принос за развитието на културата и изкуството; Никола Маринов - за значимия му принос за развитието на културата и изкуството.


В 12.00 часа пред парадния вход на президентската администрация в присъствието на президента Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин ще бъде изпълнен традиционният ритуал за издигане на националното знаме. Ще бъде извършена и тържествена смяна на караула. Началото на този ритуал бе поставено преди седем години по инициатива на държавния глава и е по повод Деня на будителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във