Банкеръ Daily

Новини

Георги Първанов: Необходима е по-висока социална мотивация на военнослужещите

Необходима е по-висока социална мотивация на военнослужещите. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ Георги Първанов, който участва в днес по покана на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов в обсъждане на резултатите от подготовката на Българската армия и състоянието на войсковия ред и дисциплината през 2010 година.
Държавният глава посочи пред журналисти след заседанието, че анализът поставя откровено, точно и професионално въпросите, които произтичат от изтеклата и набелязва задачите за предстоящата година. В изказването си президентът обърна внимание на ограничения финансов ресурс, с който въоръжените сили разполагат, както и на необходимостта от по-висока социална мотивация на военнослужещите при изпълнение на основните им задачи. Държавният глава акцентира върху необходимостта от повече внимание, свързано с отбраната на страната, на фона на усилията, които полагаме за изпълнението на колективния ангажимент като член на НАТО.
В края на съвещанието държавният глава награди с ордени “За военна заслуга” - трета степен, военните пилоти майор Боян Григоров и майор Пламен Иванов от Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия. Отличията бяха връчени за проявения от двамата военнослужещи изключителен професионализъм, себеотрицание и чувство за отговорност по време на авиационен инцидент със самолет РС-9М “Пилатус”.
В словото си на церемонията президентът подчерта, че трябва да се научим да ценим постиженията, честта и доблестта, която се проявява в такива моменти. По думите на държавния глава можем да бъдем убедени в доброто бъдеще на Българската армия, когато ставаме свидетели на подобни прояви на героизъм.
В отговор майор Григоров увери, че той и колегата му майор Иванов са мотивирани да работят всеотдайно за изграждането и поддържането на високото ниво на професионализъм и безопасност при провеждането на летателната дейност и обучение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във