Банкеръ Weekly

Новини

Георги Лозанов отново начело на СЕМ

Доц. Георги Лозанов беше преизбран за председател на Съвета на електронните медии. Това стана ясно след края на днешното заседание на регулатора. Това е четвъртият пореден път, в който той беше избран да оглави СЕМ, като по закон мандатът е за една година и няма ограничения за броя на преизбирането.


На практика Лозанов беше единственият кандидат за поста. Той получи 4 гласа за, а 1 гласува с bdquo;въздържал сеldquo; от общо петимата членове на съвета.


bdquo;Лозанов успял да запази съвета от външни влияния, а мандатите му могат да бъдат обобщени с една дума ndash; диалогldquo;, заявиха представители на регулатора, които подкрепиха неговата кандидатура.


Въздържалата се Мария Стоянова, която е член на СЕМ от няколко месеца също даде аргументите си за това, че се е въздържала. Тя обясни, че дава кредит на доверие за следващата една година към председателя, тъй като засега вижда една умора и липса на импулс и вдъхновение.


bdquo;За всичките години на председателския пост досега се е запазила неутралността на регулатора - от политически и още по-малко от икономически влиянияldquo;, заяви от своя страна Георги Лозанов. Той изтъкна, че по време на протестите през последните месеци СЕМ не е станал причина за критичен граждански гняв. Лозанов посочи, че винаги се е водил от принципа на bdquo;меката регулацияldquo;. bdquo;Ценностите са по-важни от санкциите, затова се опитваме да намерим решение с по-топъл диалогldquo;, посочи медийният експерт. Благодарение на инициираните от регулатора инициативи вече има реални резултати, като например регулирането на нивото на звука на рекламите и по-голяма защитана потребителите в телевизионните игри, каза още Лозанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във