Банкеръ Daily

Новини

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун ни похвали

„Сътрудничеството с България е важно за нас. Страната ви е много добре представена в структурите на ООН и ви благодаря, че участвате на форума през тази година”.
Това заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун по време на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов и водената от него делегация в Ню Йорк.
По време на разговора Бан Ки Мун отличи пред г-н Борисов добрите връзки и отличното сътрудничество на организацията с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.
„Благодаря ви за активното участие и ролята на българския контингент в Афганистан и се надявам доброто сътрудничество между нашата организация и страната ви да продължи”, допълни той.
Премиерът и генералният секретар на ООН обсъдиха политическата и икономическата обстановка на Балканите, както и процеса на подпомагане на Пакистан след природните бедствия в страната.
„България е една от най-заинтересованите страни на Балканите да има стабилност”, заяви от своя страна Бойко Борисов. Пред домакина си той отчете положителния доклад на ЕК, в който се адмирира волята на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.
Правителството работи активно с БЧК за набиране на помощи за преодоляване на щетите от бедствието в Пакистан. В момента министерството на външните работи проучва възможността България да подпомогне възстановяването на пакистански училища”, допълни премиерът Борисов, отчитайки активната роля на еврокомисар Кристалина Георгиева в процеса.
В края на срещата Бойко Борисов покани генералния секретар на ООН Бан Ки Мун да посети България през следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във