Банкеръ Daily

Новини

Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу пристига у нас

Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу ще бъде посети България на 10 и 11 март, съобщиха от КНСБ.
Бъроу ще се срещне с ръководствата на двете синдикални конфедерации, както и с представители на Министерския съвет и Народното събрание. Целта на визитата на Шарън Бъроу е да подкрепи обявените стачни действия и исканията на железничарите.
Бъроу ще представи и намерения за стартиране на проект между МВФ, Международната конфедерация на профсъюзите и Международната организация на труда с партньор България и социалните партньори у нас - правителство, работодатели, синдикати. Проектът е за намиране на ефективни мерки за
възстановяване на икономиката, с прилагане на кохерентен подход при реализацията на макроикономическите, фискални, социални и екологични цели с акцент върху заетостта. В тази посока е и идеята на КНСБ за Борд за икономически растеж и заетост, посочват от КНСБ.
От българския синдикат припомнят, че миналата седмица във Виена имаше среща на високо равнище между Международния валутен фонд, Международната организация на труда и Международната конфедерация на профсъюзите, в която президентът на КНСБ Пламен Димитров представляваше България. Основната тема бе стимулиране на диалога между тези институции и намиране на работещи решения за възстановяване на глобалната икономика, което да доведе и до разкриване на нови работни места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във