Банкеръ Daily

Новини

General Electric награди Софарма Трейдинг за принос в дистрибуцията на медицинско оборудване

General Electric е присъдила наградата за Изключителен принос в дистрибуцията на продукти LUNAR GE за 2010 г. на своя партньор в България – Софарма Трейдинг, съобщиха от българската фирма. Наградата е връчена в рамките на ежегодния Европейски конгрес по Радиология във Виена и годишната среща на звеното за Остеодензитометри GE LUNAR, част от дивизията Ултразвукови апарати на General Electric.
При връчването на наградата е отчетен високия професионализъм на екипа на Софарма Трейдинг при плавното и успешно сливане на дистрибуцията на голяма апаратура за образна диагностика и ултразвукови апарати. Тази експертност е и в основата на подписания в началото на 2011 г. One GE Международен дистрибуторски договор между Софарма Трейдинг и General Electric.
България в лицето на Софарма Трейдинг е първата държава в Европа, подписала One GE договор и успяла успешно да изгради екип, продаващ и двата вида апаратура. Обичайната Европейска практика е на разделена дистрибуция на двата вида оборудване.
В перспектива General Electric и Софарма Трейдинг продължават усилията си на българския болничен пазар да се реализират все по-мащабни проекти и да се внедряват най-съвременни решения в областта на образната диагностика ултразвуковите системи.
Софарма Трейдинг АД е най-голямата търговска компания на фармацевтичния сектор в България. През 2010 г. приходите й реализират ръст от 14.4% и достигат 401 млв. лева.
Софарма Трейдинг АД е създадена през 2006 г. чрез интеграция на пет дистрибуторски фирми. Безспорно доказателство за успешното сливане и развитие на фирмата е нарастването на общия пазарен дял от 15.6% до 22% в периода 2006-2009 година. Компанията осигурява 100% териториално покритие на страната с пет регионални дистрибуторски центъра. Без аналог на Балканския полуостров е внедрената в центъра в София, автоматизирана система KNAPP за складово управление и дистрибуция на лекарства. Компанията е първата сертифицирана по ISO 9001:2000 за Добра дистрибуторска практика.
Софарма Трейдинг предлага над 7 000 продукта – лекарства, медицински консумативи и оборудване, витамини и хранителни добавки, козметика. Компанията е основен и предпочитан партньор на над 4 000 клиента, фармацевтични производители, доставчици, и на множество инвестиционни партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във