Банкеръ Daily

Новини

GE REAL ESTATE СЕ ВКЛЮЧВА ВЪВ ФОНД, ИНВЕСТИРАЩ В ХОТЕЛИ

GE Real Estate Europe (GE Real Estate) се присъедини към BNP Paribas Assurance като учредителен партньор с ограничена отговорност на Capital France Hotel (CFH или Фондът), управляван от Algonquin Asset Management France (AAMF), с цел позиционирането му за растеж в общоевропейски мащаб. Това стана ясно от съобщение от компанията. Намерението на партньорите е да увеличат управляваните активи на CFH до 1 млрд. евро до края на 2010 г. чрез инвестиране в хотели, намиращите се в държави в евро зоната, Скандинавските страни и Централна и Източна Европа.
В момента CFH притежава и управлява портфолио от девет три- и четири-звездни градски хотели, които работят под търговските марки Radisson и Park Inn на Rezidor. В допълнение към това, GE Real Estate е добавил към фонда и три френски актива, управлявани от Accor и Marriott, в замяна на акции от CFH и парични средства.
Algonquin Asset Management France притежава дял от фонда, като по този начин свързва интересите си с тези на другите инвеститори. AAMF има голям опит в притежаването и независимото управление на хотелски имоти във Франция.
Портфолиото на CFH ще се оценява на близо 275 млн. евро и ще се състои от 12 актива във Франция (2 140 хотелски стаи), които ще бъдат управлявани под имената на различни търговски марки. Те включват: два хотела в Париж, управлявани от Accor, под марката Mercure, един хотел в Кап д'Аил, управляван под марката Marriott, както и девет хотела в различни френски градове, управлявани от Rezidor, под марките Radisson и Park Inn, включително Radisson Ница, Radisson Лион и Park Inn Нанси.
GE Real Estate ще бъде както инвеститор във фонда чрез първоначалния си дял, така и оперативен партньор. Дружеството ще използва инвестиционния си опит, за да подпомогне стратегията за придобиване на нови активи от страна на фонда, и уменията на своите екипи от седемте европейски платформи, за да осигури на фонда значителни познания за и присъствие на местните пазари.
Това партньорство ясно илюстрира способностите на GE Real Estate да генерира нови бизнеси, като използва своя голям опит в създаването и познаването на местните европейски пазари. То демонстрира апетита на GE Real Estate да идентифицира инвестиционни възможности там, където може да работи заедно с отлични партньори, за да разраства бизнеса си, както и амбициите си за разширяване на дейността на CFH в Европа в сектора за средно големи хотели. Така Реми Гансел, управителен директор на Нов бизнес в GE Real Estate Europe, коментира сделката. С нетърпение очакваме да работим заедно с нашите партньори BNP Paribas Assurance и Algonquin, за да постигнем целта си за увеличаване на инвестициите на фонда до 1 млрд. евро до 2010 г., което би ни дало възможността да отворим фонда и към трети инвеститори.
Според Натали Робин, директор Недвижимо имущество за BNP Paribas Assurance тази сделка е част от стратегията на BNP Paribas Assurance (като инвеститор в недвижимо имущество) да диверсифицира инвестициите си. BNP Paribas Assurance приветства GE Real Estate като нов партньор във фонда, който беше създаден през 2007 г. в партньорство с Algonquin. Тази нова стъпка за CFH представлява възможност да се достигнат европейски мащаби.
Жан-Филип Шомет, председател и основател на Algonquin SA, казва, че широкото присъствие на GE Real Estate в Европа ще помогне да се генерират уникални възможности за придобиване и за разширяване портфолиото до 1 млрд. евро управлявани активи до края на 2010 г., което е и поставената цел.
GE Real Estate е един от водещите инвеститори в България, като притежава 100% от или участва като партньор в следните недвижими имоти - Mall of Sofia, Mall of Plovdiv и най-новата придобивка на дружеството- Sofia Airport Centre.
GE Real Estate е една от най-важните фирми за недвижими бизнес имоти в света. Тя притежава над 72 млрд. щ.д. в активи и присъства в 31 страни в Северна Америка, Европа, Азия и Австралия/Нова Зеландия. Със солидната основа, която й дава ААА рейтинга на GE (General Electric), GE Real Estate предлага изчерпателна гама капиталови и инвестиционни решения, включително собствен капитал за придобиване или строителство, както и фиксирани или плаващи лихви по ипотеки за закупуване или рекапитализации на бизнес имоти. С общ годишен растеж 28% от 1993г. насам, GE Real Estate е едно от най-бързо растящите и най-печеливши дружества за недвижими имоти в света.
BNP Paribas Assurance е частта от BNP Pariba, която се занимава с животозастраховане, имуществено застраховане и застраховане срещу злополуки. Има над 7 300 служителя, 2/3 от които извън Франция, работещи в 42 държави. През 2007 г. брутната сума на записаните премии на BNP Paribas Assurance е на стойност 17.9 млрд. евро, като 38% от тази сума е реализирана извън пределите на Франция, а 44% се дължат на сътрудничеството й с фирми извън групата на BNP Paribas. Общата стойност на управляваните активи е 109 млрд. евро BNP Paribas Assurance е четвъртата най-голяма животозастрахователна компания във Франция и е световен лидер в кредитното застраховане.
Algonquin Asset Management France, AAMF е дъщерна фирма за управляване на активи на Algonquin SA, белгийска инвестиционна група, основният дял от която се притежава от Жан-Филип Шомет. AAMF, с помощта на отдаден екип, ръководен от Фредерик де Брем, управлява портфолиото от имоти на CFH, като основен партньор (Associe Commandite).

Facebook logo
Бъдете с нас и във